Mød medlemmerne

Grønne/bæredygtige natur-, kultur- og smagsoplevelser

- Mød medlemmerne - 

Listen er under opbygning - stay tuned...

Lakeside Ry

Beliggende i Ry lige der, hvor turbådene til Himmelbjerget drager afsted findes dette hyggelige spisested med weekendbrunch, frokost og aften a la carte - eller nyd en lækker italiensk is, lavet helt fra bunden.

Knudhule Badehotel

Badehotel med en række overnatingsmuligheder, beliggende direkte ud til Knudsø og udsigt til Himmelbjerget. Restaurant Gastronomisk Institut byder på et fransk/dansk inspireret køkken, med løbende udskiftende menu.

Skanderborg Park

Fire-stjernet konferencehotel med en a la carte-restaurant, hvor det lækre og eksklusive går hånd i hånd med det ubesværede og uhøjtidelige - til både professionelle og private. Green Key og Refood-certificeret.

Kvickly Ry

I daglivarebutikken Kvickly findes et stort udvalg af kvalitetsvarer indenfor isenkram, tøj, personlig pleje, legetøj og ikke mindst mad. Butikken i Ry rummer desuden et caféområde, og det er muligt at bestille mad ud af huset.

Smukfest

Danmarks smukkeste festival afholdes hver sommer anden weekend i august i Skanderborg under temaet 'Musik & Bøgetræer'. Foreningen bag festivalen er non-profit organisationen Skanderborg Festivalklub, og de har begge eksisteret i 40 år.

Låsby Kro

Gammel kro indrettet med alt hvad der hører sig til af nostalgi - de små lavloftede stuer er fyldt med spændende antikviteter. Der forefindes 45 værelser og flere selskabsrum. I restauranten serveres gode traditionelle danske kro-retter, som er lavet helt fra bunden. 

Hotel Himmelbjerget

Beliggende på Himmelbjerget midt i den uspolerede natur med søer og skove findes Hotel Himmelbjerget, der råder over 18 dobbeltværelser og kan huse alt fra barnedåb til bryllupper. Restauranten byder på et udvalg af dansk/franske retter i en afslappet atmosfære.

Galerie Moderne Silkeborg

Et af Skandinaviens førende gallerier for moderne kunst med vægt på især CoBrA-perioden med navne som Asger Jorn, Alechinsky, Corneille, Karel Appel, Egill Jacobsen, Henry Heerup og Carl-Henning Pedersen. På galleriet ses også værker af nuværende kunstner Peter Brandes.

Ørneboden på Himmelbjerget

I den hyggeligste bod på Himmelbjerget findes rækkevis af souvenirs i alle størrelser, farver og former. Med placeringen lige ved den store, grønne plæne på bjerget er det oplagt at lægge vejen forbi den lille bod og få et minde med sig hjem.

Luna Sølv og Guld

Butikken i Ry er førende indenfor de moderne brands i smykker og ure, ligesom der forhandles spændende og ekslusivt brugskunst. Man kan også finde nye og knap så kendte initiativer. Der er værksted tilknyttet, som reparerer og designer smykker efter personligt ønske. 

Birkhede Feriehusudlejning

Leder man efter ro, velvære og afslapning kan man leje enten lejligheden eller hytten hos Birkhede Feriehusudlejning, beliggende direkte ned til Birksø ved Ry. Det er muligt at medbringe egen hest, da der er både fold og stald tilgængelig. Området byder på dejlige, rolige omgivelser med masser af dyreliv og mange muligheder for udeaktiviteter.

BIO Huset Galten

Den selvejende institution BIO Huset er en foreningsdrevet biograf, som danner ramme om mange forskellige kulturelle aktiviteter. Først og fremmest filmfremvisning, men også koncerter, foredrag, børneteater og udstillinger afholdes i huset, som er beliggende i Galten. 

Beierholm (Martin Rasmussen)

Beierholm er blandt Danmarks førende, landsdækkende revisions- og rådgivningsvirksomheder med 30 kontorer over hele landet. Betjeningen er forankret hos en partner og et fast team af revisorer, som kender den pågældende virksomhed 360 grader rundt.

Det Lille Røgeri

Hyggelig restaurant og lille specialbutik med røgvarer fra eget røgeri og udvalgte delikatesser, beliggende i Voervadsbro. I restauranten serveres traditionelle fiskeretter, og til aften åbner den store buffet med egne fiskespecialiteter. Om sommeren kan man også købe is og kølige drikkevarer.

Ejer Bavnehøjs Venner

Ejer Bavnehøjs Venner er Danmarks højst beliggende forening, bestående af lokale ildsjæle og initiativtagere i tæt tilknytning til Ejer Bavnehøj, beliggende mellem de små landsbyer Riis og Ejer. På toppen ses genforeningstårnet, rejst i 1923-24 - og i klart vejr kan man fra toppen se helt til Samsø og Lillebæltsbroen.

Kulturhuset Skanderborg

Smukt beliggende ved sø og park og samtidig tæt på Skanderborgs hovedstrøg. Her er de perfekte rammer for alskens aktiviteter: koncerter, teater, foredrag, møder og konferencer, kunstudstillinger og meget mere. Huset rummet også en biograf og en café.

Bendt Nielsen's Tegnestue

Selvstændig landskabsarkitekt Bendt Nielsen - tegnestue med speciale i projekter i det åbne land, for eksempel stiplaner, faciliteter og formidling. Bendt fungerer også som historiefortæller.

FDF Sletten

Danmarks største friluftscenter med masser af tilbud og aktiviteter - spændende overnatningsmuligheder inde- såvel som udendørs, og et hav af legeredskaber og idéer til oplevelser. Bygninger og lejrpladser udlejes ikke til private formål.

Galleri Art Expo

Højt beliggende ved Stilling og Solbjerg Sø med skøn udsigt over sø og skov findes Jyllands største galleri med malerier, print og rammer. Der er et stort udvalg af kunstnere, skulpturer, keramik og glaskunst. Desuden udbydes en række kurser og oplevelser, ligesom der afholdes skiftende udstillinger med kunstnere.

Museum Skanderborg

Museet omfatter de fem museer Øm Kloster Museum, Museet på Gl. Rye Mølle, Ferskvandsmuseet, Skanderborg Bunkerne og udstillinger på Jernbanevej 9 i Skanderborg, hvor også administrationen har hjemme. Derudover har museet ansvaret for de 6 lokalarkiver.

Terrassen Camping

4-stjernet campingplads midt i Søhøjlandet med udsigt ud over Silkeborgsøerne. Udover campingpladser forefindes også hytter, mobilehomes og udlejningsvogne - de fleste på terrasser forskudt af hinanden, så naturen og den storslåede udsigt kan nydes. Kort afstand til både togforbindelse og rutebådene.

AquaGlobe

En manifestation af flere aktører i den danske vandindustri, som er gået sammen om at skabe et center for vandteknologi, beliggende i Skanderborg. AquaGlobe skaber værdi for virksomheder, kunder og samfundet ved at fungere som samlingspunkt for innovation og formidling af viden om vandteknologi.

Ry Højskole

Centralt beliggende i Ry lige ved station, butikker og biograf ligger højskolen, som blev indviet i 1892. Naturen omkring skolen er ideel til friluftsliv, mountainbike, kano og kajak. Om sommeren tilbydes kortere kurser, mens de længere kurser foregår forår og efterår. Udbudte fag er blandt andet teater og drama, musik, friluftsliv, journalistik og skriveværksted, samt horisont og kunst.

Jysk Festudlejning

Siden 1984 har Inge og Hans Iversen med ordentlighed og kvalitet hjulpet med alt fra udlejning af borde og stole til den helt store pakke med festtelt med fast gulv, borde og stole, pynt og service, og meget, meget mere. Der er også hjælp at hente til både borddækning og opvask.

M/S Dagmar Skanderborg

Siden 1869 har der været turbådssejlads på Skanderborg Sø. Turistbåden Dagmar tager jer på en 1,5 times tur rundt på søen, og det er muligt at stå af ved de enkelte anløbsbroer på ruten, for derefter at tage med den næste båd på samme billet. På sejlturen er det muligt at købe øl, vand, kaffe, is og mere.

Silkeborg Ry Golfklub

Klubben er etableret i 1966 og har 27 huller i Silkeborg, fordelt på sløjferne ØST, VEST og SYD. Banerne er anerkendte for deres internationale kvaliteter og de unikke naturoplevelser. Ved Ry-banerne findes en af Østjyllands bedste og mest spændende golfbaner, 'AVK Banen'. Derudover findes også Pay & Play 'Kvickly Banen' med 9 huller, og her er alle niveauer velkomne.

Hammel Golf Klub

Beliggende naturskønt i oasen mellem Hammel by og Frijsenborg Gods og etableret i 1992 har klubben udfordringer for alle golfentusiaster på den 18-hullers bane. Der er tilknyttet café med afslappet atmosfære, hvor man kan sidde både inde- og udendørs.

Greenways.dk          Himmelbjergvej 11, 8680 Ry           info@greenways.dk