Natur

NaturEt landskab med 1000 mulighederET BJERG, EN Å, ET VÆLD AF SØER OG LYSE SKOVE. Søhøjlandet omkring Skanderborg og Ry har al den natur, der skal til for at opfylde drømmene hos enhver frilufts-entusiast. 

De varierede landskaber kan levere de sejeste outdoor-oplevelser, men naturen kan også danne idylliske, grønne rammer om små og store events, møder, konferencer, festivals...

PULSEN OP OG NED Landskabet indbyder til liv, aktivitet og fællesskab. Vil I cykle eller moutainbike for fuld drøn? Vandre sammen i meditativ stilhed eller med en erfaren fortæller i spidsen? Stå til søs i solbåd eller hjuldamper, sejle i kano eller kajak eller nyde stilheden ved søbredden i håb om at få bid på fiskekrogen? 


KONTAKT GREENWAYS.dk. Vi kender Søhøjlandet ud og ind, vi tilrettelægger grønne events og begivenheder af næsten enhver art og har kontakt til de mange gode aktører i området. Bæredygtighed er målet - vi og vores gæster efterlader kun vores fodspor. 


DET HØJESTE PUNKT, DEN LÆNGSTE FLOD. Søhøjlandet byder på Danmarks højeste punkt (Møllehøj 171 m) og det legendariske "bjerg", Himmelbjerget. Danmarks længste flod (Gudenåen 150 km) strømmer igennem Søhøjlandet, og store, klare søer ligger på rad, bl.a. Jyllands største - Mossø på 16,5 kvadratmeter.


HIMMELBJERGET strækker sig 147 meter op over havets overflade, og fra det velkendte tårn, som troner på toppen, er der en helt unik udsigt over det storslåede landskab. Skovene syd for bjerget gemmer også på fantastiske udsigtspunkter, lidt af vejen fra de livlige besøgsområder.


Himmelbjerget har gennem generationer været et yndet udflugtsmål og allerede i slutningen af 1830’erne gjorde digterpræsten St.St. Blicher bjerget berømt som rammen om sine folkemøder. Nu om dage mødes folk stadig på bjerget for at hylde demokratiet og grundloven.


Hjejleselskabet har siden 1861 sejlet turister til bjerget. Derfor har der også helt tilbage i 1800-tallet eksisteret souvenirboder på stedet. Det var dengang en udløber af lokalområdets træskoproduktion, hvor træskokarlene snittede små figurer og "Himmelbjergstokke", som blev solgt til turisterne.


GUDENÅEN har altid været en kilde til liv i Søhøjlandet. I dag er Gudenåen blevet et paradis for både SUP-, kano- og kajakfarere, lystfiskere og alle, der elsker at færdes i naturen.

Med sine 150 kilometer snor Gudenåen sig gennem Søhøjlandet og områdets store, klare søer. Undervejs byder den på en strøm af naturoplevelser og gode historier om gamle dage og nye tider.