Medlemmer

Medlemmer

Lakeside Ry


Beliggende i Ry lige der, hvor turbådene til Himmelbjerget drager afsted findes dette hyggelige spisested med weekendbrunch, frokost og aften a la carte - eller nyd en lækker italiensk is, lavet helt fra bunden.

Knudhule Badehotel


Badehotel med en række overnatingsmuligheder, beliggende direkte ud til Knudsø og udsigt til Himmelbjerget. Restaurant Gastronomisk Institut byder på et fransk/dansk inspireret køkken, med løbende udskiftende menu.

Skanderborg Park


Fire-stjernet konferencehotel med en a la carte-restaurant, hvor det lækre og eksklusive går hånd i hånd med det ubesværede og uhøjtidelige - til både professionelle og private. Green Key og Refood-certificeret.

Kvickly Ry


I daglivarebutikken Kvickly findes et stort udvalg af kvalitetsvarer indenfor isenkram, tøj, personlig pleje, legetøj og ikke mindst mad. Butikken i Ry rummer desuden et caféområde, og det er muligt at bestille mad ud af huset.

Smukfest


Danmarks smukkeste festival afholdes hver sommer anden weekend i august i Skanderborg under temaet 'Musik & Bøgetræer'. Foreningen bag festivalen er non-profit organisationen Skanderborg Festivalklub, og de har begge eksisteret i 40 år.

Låsby Kro


Gammel kro indrettet med alt hvad der hører sig til af nostalgi - de små lavloftede stuer er fyldt med spændende antikviteter. Der forefindes 45 værelser og flere selskabsrum. I restauranten serveres gode traditionelle danske kro-retter, som er lavet helt fra bunden. 

Hjejleselskabet


En unik indgang fra vandet til fortællinger om kultur og naturhistorie i Søhøjlandets skønne natur. Hjejlebådene er 8 unikke historiske både, med 'Hjejlen' som verdens ældste kulfyrede hjulpdamper. Hvert år dannar bådene rammen om oplevelser for mere end 125.000 gæster på søerne mellem Ry og Silkeborg.

Galerie Moderne Silkeborg


Et af Skandinaviens førende gallerier for moderne kunst med vægt på især CoBrA-perioden med navne som Asger Jorn, Alechinsky, Corneille, Karel Appel, Egill Jacobsen, Henry Heerup og Carl-Henning Pedersen. På galleriet ses også værker af nuværende kunstner Peter Brandes.

Ørneboden på Himmelbjerget


I den hyggeligste bod på Himmelbjerget findes rækkevis af souvenirs i alle størrelser, farver og former. Med placeringen lige ved den store, grønne plæne på bjerget er det oplagt at lægge vejen forbi den lille bod og få et minde med sig hjem.

Luna Sølv & Guld


Butikken i Ry er førende indenfor de moderne brands i smykker og ure, ligesom der forhandles spændende og ekslusivt brugskunst. Man kan også finde nye og knap så kendte initiativer. Der er værksted tilknyttet, som reparerer og designer smykker efter personligt ønske. 

Birkhede Feriehusudlejning


Leder man efter ro, velvære og afslapning kan man leje enten lejligheden eller hytten hos Birkhede Feriehusudlejning, beliggende direkte ned til Birksø ved Ry. Det er muligt at medbringe egen hest, da der er både fold og stald tilgængelig. Området byder på dejlige, rolige omgivelser med masser af dyreliv og mange muligheder for udeaktiviteter.

BIO Huset Galten


Den selvejende institution BIO Huset er en foreningsdrevet biograf, som danner ramme om mange forskellige kulturelle aktiviteter. Først og fremmest filmfremvisning, men også koncerter, foredrag, børneteater og udstillinger afholdes i huset, som er beliggende i Galten. 

Beierholm (Martin Rasmussen)


Beierholm er blandt Danmarks førende, landsdækkende revisions- og rådgivningsvirksomheder med 30 kontorer over hele landet. Betjeningen er forankret hos en partner og et fast team af revisorer, som kender den pågældende virksomhed 360 grader rundt.

Det Lille Røgeri


Hyggelig restaurant og lille specialbutik med røgvarer fra eget røgeri og udvalgte delikatesser, beliggende i Voervadsbro. I restauranten serveres traditionelle fiskeretter, og til aften åbner den store buffet med egne fiskespecialiteter. Om sommeren kan man også købe is og kølige drikkevarer.

Ejer Bavnehøjs Venner


Ejer Bavnehøjs Venner er Danmarks højst beliggende forening, bestående af lokale ildsjæle og initiativtagere i tæt tilknytning til Ejer Bavnehøj, beliggende mellem de små landsbyer Riis og Ejer. På toppen ses genforeningstårnet, rejst i 1923-24 - og i klart vejr kan man fra toppen se helt til Samsø og Lillebæltsbroen.

Kulturhuset Skanderborg


Smukt beliggende ved sø og park og samtidig tæt på Skanderborgs hovedstrøg. Her er de perfekte rammer for alskens aktiviteter: koncerter, teater, foredrag, møder og konferencer, kunstudstillinger og meget mere. Huset rummet også en biograf og en café.

Bendt Nielsens Tegnestue


Selvstændig landskabsarkitekt Bendt Nielsen - tegnestue med speciale i projekter i det åbne land, for eksempel stiplaner, faciliteter og formidling. Bendt fungerer også som historiefortæller.

FDF Sletten


Danmarks største friluftscenter med masser af tilbud og aktiviteter - spændende overnatningsmuligheder inde- såvel som udendørs, og et hav af legeredskaber og idéer til oplevelser. Bygninger og lejrpladser udlejes ikke til private formål.

Galleri Art Expo


Højt beliggende ved Stilling og Solbjerg Sø med skøn udsigt over sø og skov findes Jyllands største galleri med malerier, skulpturer og eget rammeværksted. Der er et stort udvalg af kunstnere, skulpturer, keramik og glaskunst. Galleriet byder på 10 udstillingsrum og repræsenterer fast 68 danske kunstnere. Gratis entre.

Museum Skanderborg


Museet omfatter de fem museer Øm Kloster Museum, Museet på Gl. Rye Mølle, Ferskvandsmuseet, Skanderborg Bunkerne og udstillinger på Jernbanevej 9 i Skanderborg, hvor også administrationen har hjemme. Derudover har museet ansvaret for de 6 lokalarkiver.

Terassen Camping


4-stjernet campingplads midt i Søhøjlandet med udsigt ud over Silkeborgsøerne. Udover campingpladser forefindes også hytter, mobilehomes og udlejningsvogne - de fleste på terrasser forskudt af hinanden, så naturen og den storslåede udsigt kan nydes. Kort afstand til både togforbindelse og rutebådene.

AquaGlobe


Videns- og formidlingscentret AquaGlobe er en del af Skanderborg Forsyning, som samarbejder med vandbranchens forskellige aktører om at udvikle nye, bæredygtige løsninger på forsyningens kerneopgaver og formidle denne viden til borgere og fagfolk fra ind- og udland.

Ry Højskole


Centralt beliggende i Ry lige ved station, butikker og biograf ligger højskolen, som blev indviet i 1892. Naturen omkring skolen er ideel til friluftsliv, mountainbike, kano og kajak. Om sommeren tilbydes kortere kurser, mens de længere kurser foregår forår og efterår. Udbudte fag er blandt andet teater og drama, musik, friluftsliv, journalistik og skriveværksted, samt horisont og kunst.

Jysk Festudlejning


Siden 1984 har Inge og Hans Iversen med ordentlighed og kvalitet hjulpet med alt fra udlejning af borde og stole til den helt store pakke med festtelt med fast gulv, borde og stole, pynt og service, og meget, meget mere. Der er også hjælp at hente til både borddækning og opvask.

M/S Dagmar Skanderborg


Siden 1869 har der været turbådssejlads på Skanderborg Sø. Turistbåden Dagmar tager jer på en 1,5 times tur rundt på søen, og det er muligt at stå af ved de enkelte anløbsbroer på ruten, for derefter at tage med den næste båd på samme billet. På sejlturen er det muligt at købe øl, vand, kaffe, is og mere.

Silkeborg Ry Golfklub


Klubben er etableret i 1966 og har 27 huller i Silkeborg, fordelt på sløjferne ØST, VEST og SYD. Banerne er anerkendte for deres internationale kvaliteter og de unikke naturoplevelser. Ved Ry-banerne findes en af Østjyllands bedste og mest spændende golfbaner, 'AVK Banen'. Derudover findes også Pay & Play 'Kvickly Banen' med 9 huller, og her er alle niveauer velkomne.

Hammel Golfklub


Beliggende naturskønt i oasen mellem Hammel by og Frijsenborg Gods og etableret i 1992 har klubben udfordringer for alle golfentusiaster på den 18-hullers bane. Der er tilknyttet café med afslappet atmosfære, hvor man kan sidde både inde- og udendørs.

Moesgaard Museum


Omgivet af skøn natur i Højbjerg ved Aarhus ligger Moesgaard Museum, som byder på en række spændende udstillinger. Hovedparten af de arkælogiske samlinger er danske, men museet rummer også skiftende særudstillinger fra hele verden.

GudenåFerie


Teltpladser og syv feriehuse til udlejning i et spændende skovområde op mod Salten å tæt ved Gudenåen. Der hører robåd med til hvert hus. Det er muligt at købe fiskekort.

Gårdbutik Sofi


Hyggelig gårdbutik beliggende i den lille landsby Dørup tæt på Skanderborg. Her findes alverdens ting og sager, både gammelt og nyt - alt hvad man kan ønske sig i en rigtig gårdbutik. 

Høgdal


En kulturhistorisk perle i den smukke midtjyske natur, som nu ejes af Naturstyrelsen og drives af Silkeborg Kommune. Der kan opleves et autentisk gårdmiljø for 100 år tilbage, og igennem året arrangeres en række tidstypiske begivenheder.

Hotel Ry


Placeret midt i Søhøjlandet findes Hotel Ry, der byder på overnatningsmuligheder i form af 53 standard- eller superior værelser, hele 3 spisesteder, konferencelokaler og et hav af arrangementer gennem året.

Ry Biograf


Biografen er beliggende i Ry og er en foreningsbiograf. Der er flere forskellige filmklubber tilknyttet, som man kan blive medlem af. Biografen er især kendt på sine finurlige arrangementer og særlige events. 

Silkeborg Fiskeriforening


Danmarks største og ældste fiskeriforening stiftet i 1869 med cirka 2200 medlemmer. Foreningen arbejder for at fremme mulighederne for rekreativt lystfiskeri for medlemmerne. 

Silkeborg Rovfugleshow


Ved Them lidt uden for Silkeborg kan man komme tæt på  Falkemandens høge, falke, ugler, ørne og bisonokser. Oplev det utraditionelle rovfugleshow, gå på opdagelse i Ugleskoven og tag på en guidet bisonsafari. 

Bryrup Camping


Ferie mellem søerne, tæt ved Silkeborg med plads til oplevelser, aktiviteter og afslapning.

Der findes både campingpladser, hytter og luksustelte til udlejning. I campingpladsens reception er der rig mulighed for at blive motiveret og inspireret til aktive oplevelser.  

Birkhede Camping


Familiedrevet campingplads siden 1962 i naturskønne omgivelser ved Ry ideel for både afslapning og aktiviteter. Mange faciliteter på land og vand med rig mulighed for, at blive underholdt. 

Byens Bønner


Hyggelig kaffebar beliggende i butik Værdig i Ry. Her er bæredygtighed, kvalitet og god smag i højsædet. Alt på menuen er 100% økologisk. Der afholdes jævnligt arrangementer, lige fra musik, smagning og foredrag.


Trailtours


Drevet af Simon Grimstrup og udbyder primært fællesture. Formålet er at inspirere og gøre det lettere at få oplevelser i naturen, hvad enten det er vandring, løb eller MTB - samtidig med at der passes godt på naturen, miljøet og klimaet. Det er også muligt at få coaching eller booke foredrag.

Himmelbjerggården


Eksperimentarium for bæredygtig udvikling, beliggende lige ved Himmelbjerget, med mission om at inspirere til konkrete og postive forandringer for den enkelte, for organisationer og for samfundet.


Ringkloster B&B


Bed-and-breakfast i landlig idyl, tæt på naturen med sø, mark og skov som nærmeste nabo. Der forefindes 3 værelser, 2 badeværelser, køkken og opholdsstue. Der serveres morgenmad, og det er muligt at tilkøbe sig aftensmad. Der er mulighed for at leje kajak.

Hotel Skanderborghus


Hotel til overnatning, selskaber, restaurant, møder og konference - i naturskønne omgivelser til fordyblese og afslapning. Tæt på Skanderborgs hyggelige bymidte, og i omegnen er der gode muligheder for lystfiskeri, sejlsport, svømning, golf og tennis.

Kongruens


Stiftet i 1996 af Anette Raaby og er et konsulentfirma med ydelser indenfor HR, executive businesscoaching, organisationsudvikling og fordybelsesforløb. Drivkraften og DNA'et er at tilsætte handling til balancen, for at skabe forandring.

Lyng Dal Hotel & Restaurant


Familieejet restaurant i Gl. Rye, med passion for god mad lavet fra bunden og tilberedt af de bedste råvarer. Kreativitet, med stor respekt for det klassiske danske køkken, er i højsædet. Tilknyttet er også et hyggeligt lille hotel med 9 værelser.

Restaurant Vestermølle


På nordsiden af Skanderborg Sø ved Sønderbækkens udløb findes Restaurant Vestermølle. De flotte historiske bygninger inviterer til fest og hyggeligt samvær, og i restauranten, der er indrettet i klassisk nordisk stil, kan man nyde flot anrettede retter komponeret af årstidens råvarer.

Skyttehusets Camping


Lille hyggelig campingplads med tilhørende café, omkranset af bøgeskov og ligger dirkete ned til vandet med den smukkeste udsigt over Svejbæksnævringen. Der forefindes minigolfbane, og det er muligt at leje cykler, kanoer, kajakker og motorbåde. Hjejlen har desuden anlægsbro ved pladsen.

Natur & Ungdom


Danmarks grønne forening for børn, unge og "grønne" familier. Der arbejdes for at fremme børn og unges interesse og forståelse for natur og miljø, samt at lægge grunden til en varig glæde ved og respekt for naturen.

Landskontoret for Natur & Ungdom er beliggende på ejendommen Klostermølle ved Mossø.

Holmens Camping


Beliggende ved Ry med masser af spændende aktiviteter og attraktioner i naturskønne omgivelser. På ampingpladsen er der et væld af børneaktiviteter, og der tilbydes kanosejlads, lystfiskeri, 18 hullers compactgolf og et stort, overdækket poolområde.

Uge-Bladet Skanderborg


Lokalavis for Skanderborg og de omkringliggende byer i kommunen, med daglige lokale nyheder og relevante artikler. Avisens kontor er beliggende i Skanderborg.

Volapyk!


Lille konsulentvirksomhed, der er optaget af at skabe resultater gennem et fælles sprog.

Fokus er på forretningsudvikling i forbindelse med grøn omstilling, udvikling og gennemførelse af projekter, der skaber nye forretningsmodeller, bæredygtige organisationer og en solid og værdiskabende kommunikation for kunder, medarbejdere og interessenter.

AQUA Akvarium & Dyrepark


Mød dyrene I kender, men aldrig har set!  Oplev fiskene under overfladen, se oddernes vilde leg og besøg grævlingen i den underjordiske hule. Oplev den danske natur samlet på ét sted - både indendørs og udendørs. Sjov, leg og oplevelser for hele familien. Hør spændende historier, når dyrene fodres og brug timer på AQUAs udfordrende vildmarkssti i skoven, sommerens vilde vandlegeplads og meget mere.

Skanderborg Bryghus


Økologisk øl - brygget bæredygtigt af øl-entusiaster til øl-entusiaster. I åbningstiden kan man kigge forbi og smage frisk fadøl fra hele 14 forskellige haner, og i butikken kan man købe øl og ølgaver med hjem. Øllene findes også hos udvalgte forhandlere i Søhøjlandet.

Feriedanmark


Nemt og hurtigt overblik over feriemuligheder og ferietilbud i Danmark med både et trykt magasin og online hjemmeside. Desuden tilbydes distribution via brochurestativer i hele landet, samt håndtering af tryksager.

Hotel Himmelbjerget


Beliggende på Himmelbjerget midt i den uspolerede natur med søer og skove findes Hotel Himmelbjerget, der råder over 18 dobbeltværelser og kan huse alt fra barnedåb til bryllupper. Restauranten byder på et udvalg af dansk/franske retter i en afslappet atmosfære.

Østerskovgaard Events


Få skræddersyet dit arrangement på Østerskovgård, lige fra polterabends til firmaarrangementer. Aktiviteter udbydes såsom golfbane, traktor-skak, skydning med luftgevær, svævebane, pentanque, bueskydning, øksekast og meget mere.

Eventsupport


Netværksorienteret eventfirma, som leverer en unik blanding af teambuilding og leg. Med bred erfaring indenfor teambuilding og team aktiviteter hjælper Eventsupport med at skræddersy dit event.

Firmaevents Jylland


Fra basen i Ry tilrettelægges events for såvel virksomheder som private, og der tilbydes et bredt udvalg af teambuilding med konkurrencer og sjove udfordringer. Der afvikles også cirkus - og jongleringsworkshops samt underholdning med trylleri og magi og til julefesten sørges for den gode stemning med julemænd og nisser.

Der tilbydes også hele festarrangementer med indkvartering, aktivitet, underholdning, musik, bar og fuld forplejning.

Naturfolk


Et univers bestående af en webshop og en fysisk landhandel i Ry fyldt med indhold rettet mod dig, der elsker naturen og for alle, der elsker udeliv, men ikke vil gå på kompromis med komfort, design og holdbarhed.

Copyright © Alle rettigheder forbeholdes